Zit- en bovenballen leveren geld op voor sporters met beperking tijdens kaatsklassieker Van Aismadei in Bitgum

13 augustus 2019

Het bestuur van OKK Beetgum komt tijdens de Van Aismadagen op de zondag (25 augustus) met een nieuw initiatief. In samenwerking met Sport Fryslân, dat mede ondersteund wordt door gemeente Waadhoeke, wordt speciaal voor sporters met een beperking uit de gemeente Waadhoeke een actie opgezet. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hierbij hangt de hoogte van het bedrag af van het aantal zitballen en bovenslagen van de Friese topkaatsers.

De kaatsers worden uitgedaagd om zoveel mogelijk zitballen te plaatsen, dan wel de kaatsballen voorbij de bovenlijn te slaan. Voor iedere zitbal of bovenslag wordt € 10,- voor sporters met een beperking beschikbaar gesteld.

Een speciale ‘telcommissie’ houdt alles bij en na afloop van de wedstrijd wordt meteen bekend gemaakt welk bedrag de kaatsers bij elkaar hebben geslagen. Het jonge kaatsbestuur rekent op een stevig bedrag.